27 aug 2017

Bestuursleden, commissieleden van de BWC en raadsleden waren op de SWZ stakeholdersdag op 3 juli aanwezig Iedereen was enthousiast over het verhaal van Albert Jan Kruiter van het Instituut voor Publieke Waarden, die de aanwezigen voorhield dat over grenzen heen denken en doen nodig is om tot echte inclusie te komen.

Daarna werden er vanuit opdrachten ideale woonwijken gebouwd, en bouwdilemma's opgelost voor de ideale samenleving. Monique Boeijen (directeur bestuurder van SWZ) blikt daarop terug: We hebben daarna gebouwd en dilemma´s opgelost, allemaal met dat ene mooie doel voor ogen: Een toekomstbestendige wijk waar voor iedereen plaats is. En dat deden we samen, elkaar aanvullend en met plezier. Ik hoop dat we deze spirit vasthouden!  Onze voorzitter Jan Besselink fungeerde als captain van team groen en had samen met de sterren van zijn 6-tal een prachtige wijk voor ogen.  Een groene wijk waar iedereen de schouders eronder zet om er samen iets van te maken, dat was het idee. Koop- en huurwoningen staan door elkaar heen en er is een plek voor iedereen. De wijk autovrij, waarbij elektrische auto’s dichterbij kunnen parkeren dan ‘gewone’ auto’s. Een wijk vol met duurzame oplossingen en geheel zelfvoorzienend.  Idealistisch? Ja, dat wel.
In het juryrapport kwam tot uiting dat dit in essentie wel is wat SWZ wil en waar we naar toe werken.

Klik hier voor een impressie van de bijeenkomst op Youtube SZW 

Blij waren ze ermee, de winnaars van de SWZ Blokjesbokaal 2017 (met een knipoog naar minister Blok), met de overwinning!


         

Team Groen: Jan Besselink, (voorzitter de Woonkoepel), Nelleke Vedelaar (wethouder gemeente Zwolle), Rob van Beek (directeur Openbaar Belang a.i.), Evert van Kooten (directeur Hegeman Bouwgroep), Jeroen Collette (bestuurder RIBW Groep a.i.), Willy Voetstra (bewonerscommissie Ittersummerbroek) en Ellen Kruize (lid Raad van Commissarissen SWZ).

Naast deze stakeholdersdag waarin de toekomstvisie creatief werd vormgegeven, en de belangenvertegenwoordiger duidelijk op één lijn zit met de coörperatie, verplaatsen we ons ook in de denk- en beleefwijze vanuit het huurdersperspectief.  Daarvoor is de werkgroep Klantreis/bewonersparticipatie samengesteld. Vanuit de know-how van de renovatieprojecten is het bestuur van de Woonkoepel een gesprekspartner

Globaal porbeert de werkgroep de best mogelijke en duidelijke communicatievormen eenduidig te krijgen.

Daarin is de rol van de bewoners die met een grootschalige renovatie te maken krijgen, en het moment van de juiste informatie delen een speerpunt.  Directe lijnen met een bewonerswerkgroep zoals is Ittersummerlanden in 2007, en recentelijk het overleg in de klankbordgroep Gombertstraat zijn voorbeelden die model staan in het overleg.   
De timing van informatie kan bijvoorbeeld zijn in het tracé van de architectenselectie, in het meedenken van de invullen van de openbare ruimten, de bestrating of de samenspraak met de gemeente.  Thans zijn we in de fase dat de procesbeschrijving wordt neergezet met de bijbehorende beschikbare documenten. 
Vanuit onze ervaringen, en ideeën elders in het land, maar ook met de aandachtspunten van onze leden zal de uitwerking en werkwijze ingevoerd kunnen worden bij twee renovatieprojecten in 2020

Overlegmoment over de klantreis  SWZ - HBV de Woonkoepel
Mocht u hiervoor ook ideeen of vragen over hebben, meld ze gerust via ons contactformulier   

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.